Sveikos mitybos seminaras „Viskas prasideda nuo maisto”

22 STUDENTS ENROLLED

Ingrida Kuprevičiūtė – „Gydanti lėkštė” įkūrėja, „Gydanti lėkštė” radijo laidos vedėja, lektorė. Savo studijas baigė Londone įsikūrusiame Natūropatinės medicinos koledže. Žinias nuolat atnaujina įvairiose konferencijose bei seminaruose, kuriuos veda geriausiais pasaulyje pripažinti natūropatinės, integratyviosios ir funkcinės medicinos atstovai.

Seminare bus aptariamos pagrindinės maisto medžiagos, maisto produktų grupės ir jų poveikis mūsų sveikatai.
Seminaras skirtas visų specialybių gydytojams ir sveikata bei sveika gyvensena besidomintiems kitų sričių specialistams.

[iframevideo] [/iframevideo]

Seminaro programa:

  1. Riebalai
    • Arterijų užsikimšimas. Ar tikrai dėl to kalti riebalai?
    • Kaip riebalai prisideda prie svorio mažėjimo?
  2. Grūdiniai produktai
    • Kodėl grūdiniai produktai neturi būti piramidės apačioje?
  3. Pieno gaminiai
    • Ar žmogus sutvertas vartoti pieno produktus?
    • Kodėl pieno vartojimas padidina riziką susirgti osteoporoze?
  1. Mėsa, jūros gėrybės ir kiaušiniai
    • Gyvuliniai baltymai – kada jie naudingi, o kada – žalingi?
  1. Daržovės ir vaisiai
    • Praktiški patarimai, kaip padidinti daržovių suvartojimą.
    • Ar reikia riboti vaisių vartojimą?
    • Kodėl šviežiai spaustos vaisių sultys nėra sveikatai palankus produktas?
  1. Cukrus, saldikliai
    • Cukraus poveikis hormonams, smegenų veiklai, žarnynui ir imuninei sistemai

Course Curriculum

Riebalai
Riebalų būtinumas mūsų mityboje 00:12:00
Sotieji riebalai. Jų nauda. 00:04:00
Polinesotieji Riebalai. Žala. Nauda. 00:15:00
Arterijų užsikimšimas. Ar tikrai del to kalti riebalai ? 00:10:00
Kaip riebalai prisideda prie svorio mažėjimo? 00:08:00
Su kokiais riebalais reikia gaminti maistą, kad sau nepakenktume? 00:15:00
Grūdiniai produktai
Grūdiniai produktai 00:27:00
Pieno gaminiai
Pieno gaminiai 00:35:00
Mėsa, jūros gėrybės ir kiaušiniai
Mėsa, jūros gėrybės ir kiaušiniai 00:15:00
Daržovės ir vaisiai
Daržovės ir vaisiai 00:18:00
Cukrus, saldikliai
Cukrus, saldikliai 00:34:00
© Systems Biology Research Group and The Lithuanian Society of Endobiogeny.